Kontakt

Astoria d.o.o.
Zanonova 1
51000 Rijeka
051 301 182
051 331 160

Voditelj odjela

Vedrana Legović
vedrana@astoria.hr

 

Ovaj odjel okuplja suradnike iz čitave Hrvatske: fotografe, novinare, lektore, urednike, prevoditelje i ima uhodan redakcijski sustav koji može poslužiti kao vrlo efikasan i brz servis tijekom izrade kataloga i publikacija na više jezika, kao i zahtjevnih procesa izrade knjiga i publikacija. Projekti koji se izvode unutar odjela podjednako su autorski projekti tvrtke Astoria, poput časopisa LivingStone i Edukativnog stripa u školi, kao i naručeni izdavački projekti poput korporativnih časopisa, knjiga i slično. Astoria tako ima opsežno iskustvo kompletne izrade tiskovina: od ideje, organizacije snimanja (satnica, fotografi, asistenti, pregled lokacija, stilisti interijera, modeli, make up i sl.), obrade fotografija, pisanja tekstova, lektoriranja i prevođenja, prijeloma i pripreme za tisak, kontrole i nadzora tiska…

Popis projekata

Livingstone magazine dvojezični je mjesečnik koji se tiska u 45 000 primjeraka. Kvaliteta tiska, vizualni standard, izvrsne fotografije i članci razlog su zbog kojeg časopis već nekoliko godina pobuđuje pažnju javnosti. Magazin se bavi temama iz kulture, arhitekture, dizajna, putovanjima..., a preko Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija svaki mjesec odlazi u 78 zemalja svijeta.

Edukativni strip u školi kao važan projekt prepoznalo je još jedno ministarstvo, i to Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Ovaj projekt okupio je 10 najboljih hrvatskih strip crtača te predstavlja seriju stripova na temu hrvatskih velikana koji su obilježili nacionalnu povijest, a među njima su se našli kralj Tomislav, Marulić, Tesla, Brlić-Mažuranić, ali i junaci i junakinje recentne hrvatske povijesti poput Janice Kostelić.

MCM - Maistra Corporative Magazine nastao je prema potrebi klijenta Maistra.d.d. (članica Adris grupe), a riječ je o korporativnom časopisu tvrtke. Astoria je iskoristila svoj postojeći i uhodani redakcijski sustav koji je sadržajno opremio magazin, te dizajn studio koji je odradio dizajn i pripremu.

Pogled u ogledalo - kuharica Viljama Cveka također je nastala za potrebe partnerske tvrtke Maistra d.d. Riječ je o maksimalno stiliziranoj, modernoj kuhinji, umjetničkoj razini kuhanja, a isti pristup ogleda se i u dizajnu same knjige. Od korištenja boja, fonta, do layouta sve je prilagođeno kako bi u prvom planu istaknuli prekrasne fotografije specijaliteta i recepte prema kojima su pripremljeni. Vrlo profinjena i elegantna knjiga s najluksuznijim tiskarskim performansama istaknutim na koricama sugerira da je i sadržaj osobit i nesvakidašnji te da mu je potrebno posvetiti pažnju i vrijeme jer jamči nezaboravno iskustvo.

Fotomonografija Hrvatska - nastala je prema narudžbi fotografa Maria Novaka. Za potrebe klijenta i u dogovoru nastao je dizajn fotomonografije, priprema za tisak, a tekst je napisao Astorijin stalni suradnik Damir Konestra.

Hvar - mjesta, ljudi, običaji - knjiga je nastala u partnerskoj suradnji s tvrtkom Sunčani Hvar Hoteli. Dizajn i pripremu za tisak ponovno potpisuje Astorijin tim, a tekst je napisao Astorijin suradnik, uvaženi književnik Slobodan Prosperov Novak.

Marina news- a riječ je o časopisu za marinu Punat, na otoku Krku. Astoria je također iskoristila svoj uhodani redakcijski sustav koji sadržajno oprema magazin, te dizajn studio koji je odrađuje dizajn i pripremu.

Lista klijenata

  • Maistra
  • Sunčani Hvar Hoteli
  • samostalni izdavački projekti
  • Marina Punat